Sport

FC Groningen oefent nog één keer tijdens trainingskamp in Spanje

FC Groningen bereidt zich momenteel in Spanje voor op de tweede seizoenshelft. Na een 3-2 oefenzege op het Franse FC Metz afgelopen weekend komt de FC tijdens het trainingskamp in Murcia nog één keer in actie. Dinsdagmiddag is Spezia Calcio 1906 uit Italië de tegenstander.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

De ploeg uit La Spezia staat zeventiende in de Serie A, het hoogste niveau. De geluiden uit Spanje zijn positief. Dennis van der Ree is na een mislukte zoektocht naar andere namen voorlopig de hoofdtrainer en daar is de selectie over te spreken. Van der Ree geeft aan de ene kant duidelijkheid over zijn bedoelingen, maar geeft ook meer vrijheden aan de spelers. Naar verluidt was de ontslagen trainer Frank Wormuth tamelijk strak in de leer en dat knelde bij de spelers.

Na het laatste oefenduel keert FC Groningen woensdag terug in Groningen om na de feestdagen toe te werken naar de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. In een poging weg te komen uit de degradatiezone. Of om dit te bereiken nog nieuwe spelers worden aangetrokken is niet duidelijk. Vooralsnog is het rustig aan het transferfront. FC Groningen hervat de competitie op zondag 8 januari met een uitwedstrijd in Rotterdam waar Excelsior vanaf 16.45 uur de tegenstander is.