Sport

Oefenduel FC Groningen donderdag voor iedereen gratis te zien

FC Groningen speelt donderdagmiddag 6 januari de eerste wedstrijd van 2022. De FC ontvangt in de eigen Euroborg vanaf 14.00 uur SV Meppen. De club uit Duitsland staat momenteel derde in de Derde Bundesliga. Het oefenduel is logischerwijs niet toegankelijk voor publiek.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Om de fans wel de gelegenheid te geven de wedstrijd te zien is een afspraak gemaakt met Mediahuis Noord. Het duel zou aanvankelijk alleen voor abonnees van het Dagblad van het Noorden gratis te zien zijn. Iedere andere geïnteresseerde zou moeten betalen. Hier kwamen klachten over bij FC Groningen. Daarom is besloten de exclusiviteit af te kopen, zodat iedereen kan kijken. De beelden zijn nu ook te zien via het YouTube-kanaal van FC Groningen.

Algemeen directeur Wouter Gudde hierover. 'Er is behoefte om juist in deze tijd live wedstrijden vanuit huis te kunnen bekijken. Veel mensen hebben nog vakantie, maar vanwege de lockdown weinig alternatieven om zich te vermaken. Een voetbalwedstrijd van je favoriete club is dan een leuke optie, blijkt uit reacties van onze supporters. Daaraan willen wij gehoor geven door de productiekosten voor de oefenwedstrijd tegen SV Meppen op ons te nemen.'