Sport

FC Groningen ontvangt Jong AZ en wil blijven winnen

Voor het eerst dit jaar kunnen de fans in de eigen Euroborg weer genieten van FC Groningen. Jong AZ is te gast. Groningen is, inclusief bekerwedstrijden, inmiddels twaalf wedstrijden ongeslagen en wil deze reeks zonder nederlagen zo lang mogelijk in stand houden.


Leestijd: 2 minuten

FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II
FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II

Afgelopen maandag hervatte FC Groningen de competitie in de Keuken Kampioen Divisie met een 1-0 zege bij Jong Ajax. Een duel dat in het teken stond van hoe de selectie van trainer Dick Lukkien hersteld was van het norovirus. Na een dik uur was bij de meesten de pijp leeg, maar op karakter werd de zege over de streep getrokken.

De spelers zijn inmiddels een paar dagen verder in hun herstel en normaal gesproken weer een stuk fitter. Met voor het eerst de nieuwe aanwinst Rui Mendes, overgekomen van FC Emmen, in de gelederen. Mendes is nog herstellende van een zware knieblessure, die de aanvaller een jaar geleden opliep maar maakte al wel weer speelminuten. Een basisplaats is daarom nog geen reële verwachting.

Trainer Dick Lukkien kan niet beschikken over de geblesseerde Kevin van Veen en Laros Duarte is met Kaap Verdië nog actief tijdens de Africa Cup. Ze bereikten verrassend de volgende fase van dit kampioenschap. Aanvoerder Leandro Bacuna keert terug in de basis wat waarschijnlijk ten koste gaat van Thijmen Blokzijl, die afgelopen maandag na lange tijd weer eens in de basis mocht starten. Jorg Schreuders raakte maandag licht geblesseerd en is een twijfelgeval.

Bijna twee maanden geleden won FC Groningen in Wijdewormer spelenderwijs met 5-0 van Jong AZ. Destijds stuurden de Alkmaarders een hele jonge ploeg het veld in vanwege diverse competitieverplichtingen voor andere elftallen. De verwachting is dat deze keer een beduidend sterkere formatie op de grasmat van de Euroborg staat.

Het verschil op de ranglijst is maar drie punten in het voordeel van de FC. Al heeft Groningen wel een wedstrijd minder gespeeld. Het is de strijd tussen de nummers zes en elf. Bij winst komt mogelijkerwijs langzaam plek vier in beeld en nadert FC Groningen meer en meer de top van de Eerste Divisie. De aftrap is om 20.00 uur in de wetenschap dat de Trots van het Noorden de afgelopen vier thuiswedstrijden winnend afsloot.