Sport

FC Groningen ontvangt vrijdag grote groep potentiële vrijwilligers

FC Groningen ontvangt komende vrijdag niet alleen tegenstander FC Den Bosch, maar ook een dertigtal potentiële nieuwe vrijwilligers. Naar aanleiding van een oproep van de club met als slogan ‘Dichterbij kom je niet’, hebben tientallen mensen gereageerd op de vraag op welke wijze zij eventueel op vrijwillige basis betrokken zouden willen worden bij FC Groningen.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen eerder dit seizoen tegen Willem II
FC Groningen eerder dit seizoen tegen Willem II

Uit alle respons die de club kreeg, zijn komende vrijdag dertig mensen te gast om rond te kijken in Euroborg op een wedstrijddag. Onder begeleiding van medewerkers van de club krijgen de potentiële nieuwe vrijwilligers een kijkje achter de schermen bij de werkzaamheden van stewards, servicemedewerkers, verkeersbegeleiders, de Junior Club en de facilitaire dienst.

De organisatie van wedstrijden vraagt veel mankracht en kost steeds meer geld. Om wedstrijden betaalbaar te houden voor voetballiefhebbers is de FC daarom dringend op zoek naar onder andere stewards die willen meehelpen in de organisatie. Bovendien staat de veiligheid in het stadion al een tijd onder druk met diverse stakingen van wedstrijden vorig seizoen.

Voor de campagne ‘Word steward bij FC Groningen. Dichterbij kom je niet.” deed de Trots van het Noorden onder meer onderzoek middels een enquête. FC Groningen ontving reactie van ongeveer zestig belangstellenden. Deze werden allemaal persoonlijk benaderd en een eerste groep hiervan is vrijdag tegen FC Den Bosch aanwezig.