Sport

FC Groningen ontvangt zondag Willem II

In normale tijden zouden ongetwijfeld veel fans van FC Groningen ernaar uit gekeken hebben. Weer een keer voetballen op zondagmiddag om half drie met Willem II als tegenstander. In tijden van corona is helaas alles anders. Na de 1-1 afgelopen zaterdag tegen Vitesse gaat Groningen op jacht naar naar de vijfde zege van het seizoen.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Voetballen om half drie is door alle live wedstijden op Fox onderhand meer regel dan uitzondering. Er zijn inmiddels in een voetbalweekend acht aanvangstijden. Al is dat in de coronacrisis van ondergeschikt belang. Kunnen voetballen is het belangrijkste. De ploeg van trainer Danny Buijs zal uitkijken naar de ontmoeting met de Tilburgers. Het is op voorhand een 'doenbare' tegenstander.

Willem II staat twaalfde in de Eredivisie met 8 punten uit 9 wedstrijden. FC Groningen staat achtste met 14 punten en kan bij winst weer verder omhoog kijken en mogelijk een gaatje slaan richting de nummers negen en tien. FC Utrecht speelt uit tegen Feyenoord en Sparta Rotterdam treedt zondagavond aan in Eindhoven tegen PSV.

Als FC Groningen in staat is om het normale niveau te halen is het een moeilijk te kloppen tegenstander. Dat is tot nu toe al meermaals gebleken. En het aanvalsspel met vleugelspelers en spits Jørgen Strand Larsen in de punt kan ingezet worden als een belangrijk wapen. Willem II heeft nog moeite om het goede niveau van vorig jaar te vinden. In de vroegtijdig gestopte competitie eindigen de Tricolores als vijfde.

In de thuiswedstrijden op het hoogste niveau is de balans in het voordeel van FC Groningen. Van de 33 ontmoetingen won Groningen 18 keer. Er werd vijf keer verloren en tien keer stond na afloop een gelijkspel op het scorebord. Vorig seizoen werd het op 3 november 2019 2-0 door twee doelpunten van Kaj Sierhuis. Een eindstand die ook deze keer prima van pas zou komen.