Sport

FC Groningen op weg naar een lastig Avondje NAC in Breda

Wat een deceptie vorige week voor FC Groningen. Een relatief kansloze 3-0 thuisnederlaag tegen FC Den Bosch. Het bracht de FC weer verder weg van een toppositie in de Keuken Kampioen Divisie. Op zoek naar eerherstel wacht vrijdagavond de uitwedstrijd tegen NAC Breda.


Leestijd: 1 minuut

Trainer Dick Lukkien van FC Groningen
Trainer Dick Lukkien van FC Groningen

Vooraf had niemand er waarschijnlijk rekening mee gehouden dat de degradant het in de beginfase zo lastig zou hebben. Vooral op eigen veld bakt de ploeg van trainer Dick Lukkien er weinig van. In de drie van de vijf thuisduels scoorde de ploeg niet en werd steeds duidelijker dat het maken van het spel lastig is. Het lukt zelden om de bal makkelijk rond te laten gaan om een tegenstander onder druk te zetten.

Op vreemde bodem gaat het iets beter. Zonder overigens tot verheffend spel te komen. Een bezoek aan Breda is traditioneel een lastige. Ondanks dat NAC slechts zestiende staat met 8 punten uit 8 duels loopt het Rat Verlegh nog altijd vol en kan het er spoken. Daar heeft FC Groningen zich de hele week op voor kunnen bereiden, dus dat zal geen verrassing zijn.

Met een aantal wijzigingen in de basis. Zo lijkt het erop dat Joey Pelupessy voor het eerst dit seizoen in de basis gaat starten. De 30-jarige Tukker stond op 11 februari in de met 6-0 verloren wedstrijd bij PSV voor het laatst aan de aftrap. Met Pelupessy hoopt de technische staf meer energie op het middenveld te krijgen en waarschijnlijk de zuiverheid van de pass te vergroten. Er worden nog meer wijzigingen in de basis verwacht, maar wie liet Lukkien nog in het midden.

Na NAC wachten voor FC Groningen De Graafschap, FC Emmen en SC Cambuur. Een periode van de waarheid. Dan is eind oktober wel duidelijk wat de FC momenteel waard is. In de historie troffen beide ploegen elkaar in Breda slechts één keer in de Eerste Divisie. Op 30 oktober 1999 eindigde het in 1-1 met Melchior Schoenmakers als doelpuntenmaker. De aftrap is vrijdagavond om 20.00 uur. (Foto: website FC Groningen)