Sport

FC Groningen opent stroefjes met 2-0 winst op VV Annen

Het was vanwege storm Poly lang onzeker of FC Groningen aan de oefencampagne kon beginnen, maar het kon doorgaan in Annen. Waar de FC op sportpark De Hofakkers slechts met 2-0 wist te winnen.


Leestijd: 1 minuut

Trainer Dick Lukkien heeft de nodige zorgen
Trainer Dick Lukkien heeft de nodige zorgen

De eindstand stond na twintig minuten al op het scorebord tegen de zondagtweedeklasser. De treffers kwamen op naam van Daleho Irandust en nieuwe spits Kevin van Veen, die de fans dertig doelpunten beloofd heeft. Na het tweede doelpunt stokte de doelpuntenmachine. Er was te weinig beweging en dat speelde de thuisploeg nadrukkelijk in de kaart.

Dat was goed te verdedigen. En aanvallend marcheerde het totaal nog niet. Voor ruim 2000 toeschouwers stuurde de nieuwe trainer Dick Lukkien diverse nieuwe spelers het veld in. Zo waren naast Van Veen, doelman Hidde Jurjus, Marvin Peersman, Daniël Beukers en Marco Rente te bewonderen. Verdedigend ingestelde spelers. Daar denkt Lukkien er nu genoeg van te hebben. De focus ligt op het aantrekken van aanvallers. Op korte termijn hoopt de club nieuwe namen te presenteren.

Tomas Suslov en Johan Hove waren nog niet van de partij omdat ze nog vakantie hebben vanwege een langer seizoen. Laros Duarte, Nick Bakker en Paulos Abraham waren vanwege blessures niet inzetbaar. FC Groningen vervolgt de oefencampagne aanstaande zaterdag om 15.00 uur in Onstwedde met een wedstrijd tegen Onstwedder Boys. (Foto: website FC Groningen)