Sport

FC Groningen organiseert veiling tegen bewegingsarmoede

Aanstaande vrijdag 29 april staat de wekelijkse liveshow van FC Groningen geheel in het teken van een veiling. Met Hans Nijland als veilingmeester, terwijl gedurende de show ook andere hoofdrolspelers zullen aanschuiven. De opbrengst van de veiling gaat in zijn geheel naar FC Groningen in de Maatschappij.


Leestijd: 1 minuut

Cyril Ngonge is één van de gasten. De spits maakte in de thuiswedstrijd tegen AZ ongetwijfeld zijn mooiste doelpunt ooit. Tijdens de liveshow neemt hij de kijker mee naar dat speciale moment op 24 oktober 2021. 
De schoenen die Ngonge droeg in dat bewuste duel, uiteraard voorzien van handtekening, behoren tot één van de vijftig unieke kavels die FC Groningen in samenwerking met partner Catawiki aanbiedt tijdens de Jubileumveiling.

Daartoe behoren tevens de gedragen en gesigneerde handschoenen van FC-doelman Jan Hoekstra, die ook aanwezig zal zijn vrijdagmiddag. De stichting FC Groningen in de Maatschappij zal het geld gebruiken om zoveel mogelijk kinderen in het achterland meer en beter te laten bewegen, door middel van het programma Trainen in de Wijk. Manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van de FC, Simon Cageling, vertelt in de uitzending meer over de stichting en de strijd tegen bewegingsarmoede in Noord-Nederland.

De liveshow is vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur te volgen op het YouTube-kanaal van FC Groningen.