Sport

FC Groningen pakt de draad weer op met thuiswedstrijd tegen PSV

Na een korte winterstop hervat FC Groningen komende zondag de competitie in de hoop er meer van te maken dan in de eerste seizoenshelft. De hervatting is geen gemakkelijke. Vanaf 14-30 uur is koploper PSV de tegenstander in de Euroborg. Als het meezit is in ieder geval een nieuwe speler te bewonderen.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij
FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

Het lijkt erop dat de 19-jarige Melayro Bogarde de nieuwe verdedigende middenvelder is. Bogarde staat onder contract bij TSG 1899 Hoffenheim en wordt het komende half jaar gehuurd. De potentiële nieuweling komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord en is ook vaste keuze bij Jong Oranje. Bogarde wist tot nu toe niet door te breken in Duitsland. Hij moet de positie van de afgelopen zomer vertrokken Azor Matusiwa invullen, waar FC Groningen tot op heden niet echt een opvolger gevonden heeft.

In de aanloop naar de hervatting speelde de ploeg van trainer Danny Buijs twee oefenwedstrijden. Een week geleden werd het in een lege Euroborg 1-1 tegen SV Meppen en maandag volgde in Duitsland een 4-1 zege op SV Rödinghausen met onder meer twee treffers van Jørgen Strand Larsen. Buijs begint samen met assistent Adrie Poldervaart aan zijn afscheidstournee en wil er ongetwijfeld met een hogere plek op de ranglijst afscheid nemen dan de huidige twaalfde.

De statistieken zijn duidelijk in het nadeel van FC Groningen. Her wordt de 43e thuisontmoeting op het hoogste niveau. De Trots van het Noorden won tien keer, speelde elf keer gelijk en moest 21 keer een nederlaag incasseren. De laatste thuiszege dateert van 20 oktober 2013. Filip Kostic, tegenwoordig uitkomend voor Eintracht Frankfurt, tekende destijds voor de enige treffer. De laatste thuiswedstrijd op 13 september 2020 eindigde in een 3-1 nederlaag.