Sport

FC Groningen sluit nieuw contract met keeper Hidde Jurjus

FC Groningen heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met keeper Hidde Jurjus. Het bestaande contract liep tot de zomer van 2025. Het nieuwe contract loopt een jaar langer, tot midden 2026.


Leestijd: 1 minuut

Foto | FC Groningen
Foto | FC Groningen

Doelman Jurjus kwam vorig jaar naar FC Groningen. De doelman moest de concurrentie aangaan met Michael Verrips. Aanvankelijk viel de keuze op Verrips, maar na een slechte seizoenstart van de club maakte de staf in oktober vorig jaar andere keuzes en kwam onder meer Jurjus onder de Groningse lat te staan. De club is content met het optreden van Jurjus en daarom wordt hij nu beloond met een promotie. Jurjus verdedigde in 33 officiële wedstrijden het doel van FC Groningen.

Dit seizoen is Jurjus tweede doelman achter Etienne Vaessen. Maar FC Groningen is dusdanig tevreden over de rol van Jurjus bij de club dat het optiejaar in het bestaande contract via een nieuwe overeenkomst is omgezet naar een definitief extra contractjaar.

“Daar ben ik heel blij mee,” laat Jurjus weten. “Het is een blijk van waardering én vertrouwen. Ik heb het goed naar m’n zin in Groningen, we hebben een goede groep en ook dit seizoen wil ik van waarde zijn voor het team. Ik ga net als vorig jaar knokken om te laten zien dat ik er klaar voor ben als de trainer een beroep op me doet.”