Sport

FC Groningen staat voor belangrijke reeks

Na de 4-0 zege afgelopen maandagavond tegen Jong PSV speelt FC Groningen de komende drie wedstrijden weer tegen ploegen uit Brabant. Deze belangrijke reeks begint de FC vrijdagavond met een bezoek aan Helmond Sport.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II
FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II

Het is het duel tussen de nummers vijftien en vijf met de toevoeging dat het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen slechts drie punten is. Wil de ploeg van trainer Dick Lukkien verder omhoog kijken dan de huidige vijfde plaats is het zaak om drie punten mee te nemen uit het GS Staalwerken Stadion.

Eenvoudig zal dat zeker niet zijn. Groningen geeft tot nu toe blijk moeite te hebben het spel te maken tegen tegenstanders die zich terugtrekken. Vermoedelijk gaan de Helmonders deze tactiek ook toepassen. In thuiswedstrijden is al gebleken dat het maken van doelpunten voor de Groningers een lastige opgave is. Helemaal op kunstgras wat vaak weer een andere manier van spelen vraagt.

Zo verloor SC Cambuur bij Helmond Sport, dat dit seizoen thuis nog ongeslagen is. En wil FC Groningen wat met na vrijdag een thuisduel tegen FC Den Bosch en een uitwedstrijd tegen NAC Breda voor de boeg dat een serie overwinningen neerzetten goed is voor het zelfvertrouwen. Bovendien zal veel winnen de kopposities dichterbij brengen.

Er zijn een aantal twijfelgevallen, maar de technische staf zal normaal gesproken weinig wijzigingen aanbrengen in de basisformatie. Het is de elfde ontmoeting in Helmond op het niveau van de Keuken Kampioen Divisie. De laatste confrontatie was op 13 augustus 1999. De FC won met 3-2 door onder andere twee treffers van Hans Visser. De aftrap is vrijdagavond om 20.00 uur.