Sport

FC Groningen treft Helmond Sport als eerste horde in bekerstrijd

Het is alweer ruim zes jaar geleden dat FC Groningen de mooiste dag uit de clubhistorie beleefde. In De Kuip won de FC dankzij een 2-0 zege op PEC Zwolle de KNVB-beker. Sindsdien vloog de Trots van het Noorden er meestal in de eerste of tweede ronde uit. Dit jaar begint de bekerstrijd met een thuisduel tegen Helmond Sport. De aftrap is vanavond om 20.00 uur.


Leestijd: 1 minuut

Vorig seizoen vormde een uitzondering. Toen was FC Emmen in de derde ronde een onneembare horde. In Emmen verloor de ploeg van trainer Danny Buijs op 15 december met 2-1. Ramon Pascal Lundqvist schoot de FC voor rust op voorsprong, maar na de pauze gaven de gasten de wedstrijd helemaal uit handen. Dat moet tegen Helmond Sport niet gebeuren. De Brabanders staan zestiende in de Keukenkampioen Divisie met 14 punten uit 12 duels en behoren tot de minst productieve ploegen. Slechts dertien keer viel er wat te juichen.

Het is de eerste keer dat beide ploegen tegenover elkaar staan in het bekertoernooi. FC Groningen moet het nog altijd doen zonder de geblesseerde verdediger Mike te Wierik. Zijn collega Wessel Dammers is er ondanks een zondag tegen AZ gehechte hoofdwond waarschijnlijk wel bij. De van blessures terugkomende Michael de Leeuw, Paulos Abraham en Laros Duarte beginnen niet vanaf de eerste minuut.

De man van het afgelopen weekend, zijn wonderschone hakbal ging de hele wereld over, Cyril Ngonge is zeker van de partij. De topscorer met zes doelpunten zit prima in zijn vel en zal tegen Helmond opzoek gaan naar meer. De gasten boekten in twaalf duels twee zeges. Op 1 oktober versloeg de ploeg van trainer Wil Boessen in de eigen De Braak Jong Ajax met 3-1 en negen dagen later werd het uitduel tegen hekkensluiter FC Dordrecht met 1-0 gewonnen.

FC Groningen is duidelijk de favoriet en krijgt een ideale kans om het broze vertrouwen verder te vergroten.