FC Groningen veegt De Graafschap van de mat

In Doetinchem heeft FC Groningen zaterdag met 0-4 gewonnen van De Graafschap. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

De eerste helft van het cruciale duel in de onderste regionen van de KPN Eredivisie was van een bedroevend niveau. De toeschouwers in het uitverkochte stadion De Vijverberg werden niet verwend. Beide ploegen kregen twee kleine kansjes.
In de tweede helft kwam Groningen als een speer uit de startblokken. Hugo bracht de FC binnen een minuut aan de leiding, twintig minuten voor het einde verdubbelde zijn landgenoot Leonardo de score. De 0-3 was alweer een één-tweetje tussen de Brazilianen. Hugo rondde af en besliste de wedstrijd vijf minuten voor het einde. In de slotfase lobde Broerse via de onderkant van de deklat de 0-4 binnen.
FC Groningen heeft nu zestien punten uit even zoveel wedstrijden en bezet de dertiende plaats op de ranglijst.