FC Groningen vergeet te scoren tegen NAC

Zondagmiddag is FC Groningen – NAC in een 0-0 gelijkspel geëindigd. Kurt Elshot miste in de eerste helft een strafschop.

De Bredase ploeg was overduidelijk voor een puntje naar Groningen gekomen. FC Groningen was voortdurend in de aanval. NAC stelde daar twee kansen tegenover. Vijf minuten voor rust werd Hugo door Kasmi gevloerd in de zestien meter.

Kurt Elshot nam bij afwezigheid van Gregoor van Dijk de strafschop. De rechtsback raakte echter de linkerpaal. In de tegenstoot kreeg NAC haar grootste kans van de wedstrijd. Door attent optreden van Beukenkamp bleef het 0-0. In de tweede helft trok NAC zich massaal terug op eigen helft.

Basisopstelling FC: Beukenkamp – Elshot, Schoenmakers, Van de Looi, Johansson – Leonardo, Allach, Broerse, Hoekstra – Drent, Hugo

Door het gelijke spel is de FC nu AZ gepasseerd op de ranglijst. Beide clubs hebben 26 punten uit 22 duels, maar Groningen heeft een beter doelsaldo. Aanstaande vrijdag speelt FC Groningen een uitwedstrijd tegen aartsrivaal SC Heerenvee.