FC Groningen verliest na zwakke tweede helft

FC Groningen heeft zondag voor 11.046 toeschouwers de eerste thuisnederlaag geleden. FC Utrecht won verdiend met 3-1 na een 1-1 ruststand.

In de eerste helft was FC Groningen beter. De ploeg kwam al na twee minuten op voorsprong via topscorer Drent. De aangever was Hugo die profiteerde van klungelig uitverdedigen bij Utrecht. Na de openingstreffer miste Van den Herik een goede kans op 2-0. Halverwege de eerste helft maakte Zwaanswijk koppend gelijk na een hoekschop van Groenendijk.In de tweede helft werd FC Groningen, dat steeds krachtelozer ging spelen, nog maar één keer gevaarlijk. Een kopbal van Drent na een vrije trap van Johansson ging rakelings naast. Het ook niet grootse FC Utrecht kwam na 72 minuten verrassend op voorsprong door een goede kopbal van de Joegoslaaf Gluscevic. Vijf minuten later besliste Van den Bergh de wedstrijd vanaf elf meter (1-3). De strafschop was toegekend na een overtreding van Elshot op Dombi. In het laatste kwartier werd FC Groningen niet meer gevaarlijk. Elshot, Hugo en Van Dijk zagen geel.Opstelling: Beukenkamp; Elshot, Allach, Broerse, Johansson; Leonardo (El Idrissi), Van Dijk, Hugo, Van den Herik; Drent, Visser (Curovic). De A-selectiespelers Schoenmakers, Paul & Roel Janssen, Van de Looi, Alberda en Maximiano ontbraken vanwege blessures.