FC Groningen vervolgt oefencampagne met doelpuntrijk duel

FC Groningen heeft de oefencampagne woensdag vervolgd met een 4-4 gelijkspel in een besloten duel tegen het Belgische FCV Dender. Dender promoveerde afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste niveau in België. Het was na 9-0 winst op GOMOS in Norg en een 15-0 zege bij ASVB in Blijham het derde oefenduel.

FC Groningen scoorde eerder negen keer tegen GOMOS

Bij rust stond het 2-1 in het voordeel van de FC. Voor FC Groningen scoorden Leandro Bacuna en Johan Hove voor rust. Na de pauze maakten Kristian Lien en Maxim Mariani de Groningse treffers. De FC bevindt zich de komende dagen in Delden voor een trainingskamp dat komende zaterdag wordt afgesloten in Leek met een oefenduel tegen Rot Weiss Erfurt.

Trainer Dick Lukkien bracht net als in de eerste twee wedstrijden in de voorbereiding twee verschillende teams in het veld. Tegen een ploeg die al ruim twee weken langer bezig met de voorbereiding. De mooiste treffer kwam op naam van Leandro Bacuna. De aanvoerder joeg de bal tien minuten voor rust van een meter of 25 in de kruising.

In de tweede helft maakte de nieuwste aanwinst Finn Stam zijn eerste minuten. Stam is in eerste instantie gehuurd van AZ. Verdediger Maxim Mariani, die in maart zijn eerste profcontract bij FC Groningen tekende noteerde zijn eerste doelpunt in het shirt van het eerste elftal. De 19-jarige verdediger scoorde uit een hoekschop. Mariani begon bij Be Quick 1887 met voetballen en doorliep de hele jeugdopleiding bij FC Groningen.

Opstelling eerste helft: Jurjus, Bacuna, Rente, Bouland, Prins; Pelupessy, Hove, Schreuders (30′ Turay), Willumsson; Van Bergen (30′ Eggens), Mendes.

Opstelling tweede helft: Vaessen, Leicester (90′ Eggens), Stam, Mariani, Speelman; Duarte, De Jonge, Emeran, Turay; Oosting, Lien. (Foto: website FC Groningen)