FC Groningen via bloedstollende strafschoppenserie naar halve bekerfinale

Wat een spanning in een zo goed als uitverkochte Euroborg. Strafschoppen brachten de beslissing in de bekerstrijd tussen FC Groningen en Fortuna Sittard. Na 120 minuten stond het 0-0. Fortuna miste de tiende strafschop waardoor Groningen met 4-3 won en de ontlading enorm was.

FC Groningen speelt dit weekend twee keer buitenshuis

Voor het eerst sinds 2015 en voor de vijfde keer in totaal heeft FC Groningen zich bij de laatste vier geplaatst. En dat wilde iedereen weten. De emoties vlogen alle kanten op toen Mouhamed Belkheir de tiende beslissende over schoot. Doelman Hidde Jurjus opende het vreugdefeest door direct zijn ploeggenoten op te zoeken.

Het was de gewenste ontknoping van een taaie wedstrijd. Onder moeilijke omstandigheden, de sneeuw maakte het veld steeds zwaarder, werd het een vechtwedstrijd. Die min of meer gelijk opgaand was. In de eerste helft raakte de thuisploeg via Romano Postema en Laros Duarte paal en lat en noteerde daarmee de grootste kansen. Aan de andere kant onderscheidde doelman Jurjus zich met een aantal fraaie reddingen.

FC Groningen streed voor iedere meter en trok de nul nul over de streep. De penaltyreeks begon zeer overtuigend. Postema knalde de bal in stijf in de kruising. Dat zette de toon. Toen Jurjus de tweede penalty van Fortuna door Oğuzhan Özyakup stopte tekende het zich al af. De spanning kwam nog wel terug toen Luciano Valente miste, maar Nick Bakker, Johan Hove en Marvin Peersman faalden niet.

Wat een eruptie van emotie voor de fans. Na een gitzwarte periode met veel sportieve ellende eindelijk weer een feestje. Het spreekwoordelijke dak ging er helemaal af. De FC gaat zaterdagavond met Feyenoord, SC Cambuur en NEC in de koker om de halve finale te bepalen. Het is vanaf 22.30 uur live te volgen in het ESPN programma De Eretribune.