Sport

FC Groningen voor kerst nog twee keer in actie

Nog twee kansen heeft FC Groningen om met een beter gevoel onder de kerstboom te gaan zitten dan nu het geval is. Met negentien punten uit zestien duels, goed voor plek elf, is het kerstrapport van de FC niet om in juichen uit te barsten. Zaterdagavond staat het uitduel tegen Heracles Almelo op het programma en dinsdag wacht nog een uitbeurt in Alkmaar tegen AZ.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Woensdagavond plaatse Groningen zich weliswaar voor de volgende bekerronde, maar de 4-2 zege bij Excelsior kwam na verlenging met horten en stoten tot stand. Het is op basis van het seizoen tot nu toe niet aannemelijk dat het met name voetballend de komende twee duels plots veel beter zal gaan. Daarvoor is er qua samenstelling van de selectie structureel teveel mis.

Aan de andere kant kunnen twee zeges zomaar resulteren in een positie in het linkerrijtje. Het verschil met nummer negen sc Heerenveen is maar drie punten. Trainer Danny Buijs wisselt ontzettend veel en heeft de stabiliteit van zijn ploeg nog niet gevonden. Afgelopen woensdag wisselde Buijs maar liefst zes keer.

Heracles is ook bezig aan een tegenvallend seizoen. Slechts vijftiende met veertien punten. FC Groningen kan het verschil tegen opzichte van de Tukkers vergroten naar acht punten. De balans is licht in het nadeel van de groenwitten. Het wordt de zeventiende ontmoeting in Almelo op het hoogste niveau. Dat leverde zes zeges, twee gelijke spelen en acht nederlagen op.

De laatste drie bezoeken leverde louter nederlagen op. Op 14 januari 2017 werden voor het laatst de drie punten meegenomen. Mimoun Mahi scoorde twee keer. De andere treffers kwamen op naam van Desevio Payne en Alexander Sørloth. De aftrap is zaterdagavond om 20.00 uur.