Sport

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

FC Groningen sluit tot en met 6 april de deuren in verband met het coronavirus. Het TopsportZorgCentrum, het Hitachi Capital Mobility Stadion en de FanCorner zijn tot die tijd gesloten. De club heeft voor de meer dan honderd medewerkers werktijdverkorting aangevraagd. Dat meldt de club op de website.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan
FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

Veel werknemers werken aan en/of toe naar de wedstrijden van de club. Die liggen nu in ieder geval tot en met 6 april stil. Dit betekent minder en/of onvoldoende werk voor het personeel van FC Groningen. De club gaat daarom bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) een vergunning aanvragen voor werktijdverkorting.

Voorlopig zijn er geen collectieve trainingen op het trainingscomplex Corpus den Hoorn. De spelers van de eerste selectie ontvangen een individueel trainingsprogramma. Daarnaast zal de club op gezette tijden de spelers monitoren voor wat betreft hun fysieke gesteldheid. Spelers die niet volledig wedstrijdfit zijn, worden door stafleden behandeld en begeleid in hun revalidatie- en herstelproces.

Als gevolg van het schrappen van activiteiten en evenementen is ook de grote Junior Club Dag van FC Groningen, die gepland stond op vrijdag 1 mei, uit het programma gehaald. Ook de projecten en activiteiten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij liggen in de maanden maart en april stil.