Sport

FC Groningen waarschuwt dat handel in tickets strafbaar is

FC Groningen speelt vrijdag de beslissende wedstrijd om directe promotie in een uitverkochte Euroborg tegen concurrent Roda JC. In het weekend kwam de handel in tickets tegen woekerprijzen al op gang. De Trots van het Noorden waarschuwt handelaren en kopers dat het verhandelen van wedstrijdtickets strafbaar is.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II
FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II

De club wijst supporters en zakelijke relaties erop hun kaarten niet (online) te koop aan te bieden. Zowel de verkoper als koper is in dat geval strafbaar. Kaarten die illegaal worden verhandeld, worden geblokkeerd. Alleen via de kaartenmarkt van de FC Groningen Ticketshop kunnen beschikbare tickets in het reeds uitverkochte promotieduel worden verkocht of aangekocht.

Het aanbieden van kaarten via bijvoorbeeld Marktplaats of soortgelijke platforms valt onder ‘zwarthandel’. Dit is in strijd met de huisregels van FC Groningen en de KNVB-standaardvoorwaarden, die van toepassing zijn op de aankoop en het gebruik van toegangskaarten voor wedstrijden van de club. Verkopers lopen het risico een stadionverbod voor een periode van 18 maanden te krijgen en een boete van €450,-.

Kopers van aangeboden kaarten (anders dan via de FC Groningen Ticketshop) zien hun kaarten geblokkeerd worden en krijgen vrijdag geen toegang tot de wedstrijd.Seizoenkaarthouders op de Koeman Tribune en Piet Fransen Tribune die vrijdagavond om welke reden dan ook niet naar de wedstrijd kunnen, hebben de mogelijkheid hun ticket beschikbaar te stellen aan medesupporters via de Kaartenmarkt, beschikbaar in de FC Groningen Ticketshop.

De prijs voor het ticket gekocht via de kaartenmarkt ligt hoger dan de reguliere prijs omdat hierin onder meer administratiekosten zijn meegenomen. Er geldt overigens wel een clubcardverplichting.