Sport

FC Groningen wacht lastige uitwedstrijd in Leeuwarden

Voor FC Groningen staat zondag speelronde zes in de Eredivisie op het programma. Voor de verandering een keer traditioneel om half drie trapt de FC in Leeuwarden af tegen SC Cambuur. Een duel waarin de selectie van trainer Frank Wormuth beterschap moet tonen na het dramatische verlies afgelopen weekend in de eigen Euroborg tegen Vitesse.


Leestijd: 1 minuut

Supporters van FC Groningen in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen
Supporters van FC Groningen in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen

Het gebeurt in ieder geval zonder Cyril Ngonge. De aanvaller is vanwege disciplinaire redenen buiten de selectie gezet. Het is niet de eerste keer dat Ngonge zich niet aan de groepsdiscipline houdt. Hoe lang de speler op de blaren moet zitten is niet bekend. Positief punt is dat de nieuwe spits Ricardo Pepi komend weekend zijn debuut kan maken.

Om een crisis af te wenden is een resultaat in Leeuwarden gewenst. Cambuur haalde uit de eerste vier duels vier punten en kan de drie punten ook goed gebruiken. De ploeg van trainer Henk de Jong staat dertiende. Groningen staat twaalfde en heeft een puntje meer. Een gemakkelijke wedstrijd gaat het op voorhand zeker niet worden. Het kan spoken in het Cambuur stadion. Zeker als het publiek erachter gaat staan.

Dat is een bekend gegeven. Voor de elf van Wormuth is het derhalve zaak zich hier goed tegen te wapenen. En het is te hopen dat eindelijk weer eens kansen gecreëerd worden, want dat lukte de afgelopen wedstrijden zeker niet in overvloed. De ontmoeting staat op het hoogste niveau overigens pas voor de zevende keer op het programma.

En het is precies in evenwicht. Twee keer winst, twee keer gelijk en evenzovele nederlagen. Vorig seizoen wist FC Groningen met 2-1 te winnen. Het was toen de eerste speelronde met het winnende spectaculaire doelpunt diep in blessuretijd van Jorgen Strand Larsen. De spits is recent vertrokken. Wellicht kan nieuweling Pepi ook een mooie handtekening zetten op Friese bodem.