Sport

FC Groningen wacht tegen Feyenoord volgende testcase

Na het interland weekend hervat FC Groningen zaterdagavond de competitie in de Eredivisie met een thuiswedstijd tegen Feyenoord. Een volgende testcase voor de ploeg van trainer Dick Lukkien.


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg loopt weer vol
De Euroborg loopt weer vol

FC Groningen is na vier speelronden nog altijd ongeslagen en heeft acht punten. De Rotterdammers verloren ook nog niet en hebben vijf punten uit drie duels. Een echte clash voor de FC tegen één van de grote drie. De wedstrijd is al een tijdje uitverkocht en het is voor de fans een affiche om naar uit te kijken. In de rustperiode verloor Groningen vorige week een oefenduel tegen SC Cambuur met 3-1.

Daarna had de selectie een aantal dagen vrij om vervolgens de focus vol op Feyenoord te leggen. In de wetenschap dat Jorg Schreuders is uitgeroepen tot Talent van de Maand. De 20-jarige middenvelder tekende in de eerste vier wedstrijden voor twee doelpunten en één assist. Aanvoerder Leandro Bacuna speelde twee interlands met Curaçao en doelman Etienne Vaessen was op pad met Suriname.

Bij Feyenoord zijn ze bezig om stabiliteit in het spel te krijgen na het vertrek van trainer Arne Slot. De nieuwe trainer Brian Priske is nog volop aan het schaven aan zijn ploeg. Dat leidde tot gelijke spelen tegen Willem II en Sparta Rotterdam plus een grote 5-1 zege bij PEC Zwolle. FC Groningen speelde de afgelopen twee duels gelijk middels 0-0 thuis tegen AZ en 1-1 bij Almere City.

Echt een duel om naar uit te kijken. Het is de 45e ontmoeting tussen beide ploegen in Groningen op het hoogste niveau. En de statistieken zijn zo goed als in evenwicht. FC Groningen won 14 keer, speelde 15 keer gelijk en ging evenzovele keren onderuit. In de laatste elf ontmoetingen was er overigens maar één keer winst. De laatste zege dateert van 17 februari 2019. Dankzij een eigen doelpunt van Sven van Beek eindigde het in een 1-0 zege voor de FC.

De aftrap is zaterdagavond om 18.45 uur.