Sport

FC Groningen wil Bacuna terughalen

Leandro Bacuna traint al een paar weken mee bij FC Groningen om zijn conditie op peil te houden. De 31-jarige speler is transfervrij en op zoek naar een club. De FC heeft aan diverse media laten weten met Bacuna in gesprek te zijn om hem tien jaar na zijn vertrek terug te halen.


Leestijd: 1 minuut

Leandro Bacuna in 2017
Leandro Bacuna in 2017

Bacuna is een kind van de club en speelde van 2009 tot medio 2013 ruim honderd wedstrijden voor FC Groningen. Daarna vertrok de middenvelder naar Engeland. Om via Aston Villa, Reading, Cardiff City vorig jaar bij Watford te belanden. In totaal kwam Bacuna tot ongeveer driehonderd wedstrijden aan de andere kant van Het Kanaal.

De terugkeer van de speler die in de jeugd van GVAV Rapiditas begon zou een serieuze versterking zijn. Met al zijn ervaring kan Bacuna een bepalende factor zijn in de ploeg van trainer Dick Lukkien. FC Groningen heeft bij monde van algemeen directeur Wouter Gudde laten weten in gesprek te zijn, maar dat er meerdere kapers op de kust zijn.

Het salaris is mogelijk een struikelblok. Daarbij moet Bacuna als hij voor een terugkeer kiest ongetwijfeld water bij de wijn doen, omdat het salarisniveau in Engeland beduidend hoger ligt dan in Nederland. Gudde verwacht dat de komende dagen duidelijkheid komt over de nabije toekomst van Bacuna, die in augustus 32 wordt.