Sport

FC Groningen wil door met doelman Sergio Padt

De leiding van FC Groningen heeft te kennen gegeven verder te willen met Sergio Padt. Club en doelman zijn inmiddels met elkaar in gesprek. Padt staat sinds het seizoen 2014/2015 onder de lat bij FC Groningen en is altijd de onbetwiste nummer één geweest. Hij speelde tot nu toe 233 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen dreigt Sergio Padt kwijt te raken
FC Groningen dreigt Sergio Padt kwijt te raken

Afgelopen zomer had FC Emmen interesse en leek daar serieus werk van te maken, maar deze flirt liep op niets uit. De 30-jarige doelman is aan het eind van dit seizoen transfervrij, maar lijkt daar dus geen gebruik van te maken. Beide partijen zijn inmiddels een maand met elkaar in gesprek. Hoever de onderhandelingen exact zijn is niet bekend.

Padt doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar stond nooit voor Ajax 1 onder de lat. Via HFC Haarlem, Go Ahead Eagles en AA Gent belandde de bijna twee meter lange speler in Groningen. Pad debuteerde op 17 juli 2014 in de uitwedstrijd tegen Aberdeen, een duel in de voorronde van de Europa League. Dit seizoen kreeg Padt elf doelpunten tegen in tien wedstrijden en behoort tot daarmee tot de minst gepasseerde keepers in het betaalde voetbal.