Sport

FC Groningen wil verder omhoog kijken

Na een interlandperiode begint FC Groningen vrijdagavond aan speelronde zes van de Keuken Kampioen Divisie. In de Euroborg is ADO Den Haag de tegenstander. Het duel tussen de nummers zeven en negen. FC Groningen wil winnen om de weg omhoog verder in te zetten.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II
FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II

De ploeg van trainer Dick Lukkien heeft zeven punten uit vier duels. Vijf minder dan koploper Roda JC, maar de Limburgers hebben een wedstrijd meer gespeeld. Na de 2-0 uitzege bij TOP Oss twee weken geleden wil Groningen daar met een zege op verder bouwen. Dat moet dan gebeuren tegen ADO, die afgelopen zomer onder andere spits Henk Veerman en Bart van Hintum, die een aantal jaren voor FC Groningen speelde, aantrokken.

Het heeft er alle schijn van dat Noam Emeran in de basis gaat starten. De Fransman, waar veel van verwacht wordt, vervangt Romano Postema. De aanvaller viel twee weken geleden uit met een geblesseerde schouder. Postema herstelt sneller dan verwacht, maar is nog niet inzetbaar. Verder zal de opstelling weinig anders zijn dan in Oss. Middenvelder Laros Duarte is vanwege knieproblemen nog steeds niet inzetbaar.

De Hagenezen wonnen de laatste twee duels, 2-1 bij FC Den Bosch en 4-1 thuis tegen Jong AZ, en zijn in de winning mood. De kans is groot dat FC Groningen het spel moet maken. Iets wat ze een paar weken geleden in eigen huis tegen Willem II niet altijd even goed afging. Dat leverde een teleurstellende nul nul op. Om verder omhoog te kunnen kijken is een overwinning deze keer gewenst.

De laatste keren dat beide ploegen elkaar in de Eerste Divisie troffen in Groningen was op 26 september 1999. FC Groningen won destijds met 6-0 via onder meer twee treffers van Martin Drent. De wedstrijd is overigens niet live te zien op ESPN. De aftrap in de Euroborg is om 20.00 uur