Sport

FC Groningen wint na knotsgekke tweede helft met 3-2 in Tilburg

Een wedstrijd waren alles in zat. Het was verre van goed, maar spektakel te over. Na een 0-0 ruststand sleepte FC Groningen donderdagavond diep in blessuretijd een 3-2 zege uit het vuur in de uitwedstrijd tegen Willem II. Tien minuten voor tijd kwam Groningen nog met 2-1 achter. De FC is gestegen naar de zesde plaats met 30 punten uit 16 wedstrijden.


Leestijd: 2 minuten

Mo El Hankouri ook volgend seizoen bij FC Groningen
Mo El Hankouri ook volgend seizoen bij FC Groningen

Mo El Hankouri was de grote man bij FC Groningen. Hij kwam na ruim een kwartier in het veld voor de wederom geblesseerd geraakte Patrick Joosten. El  Hankouri krijgt vaak kritiek. Hij zal dan ongetwijfeld genoten hebben van zijn prestaties. Het waren vrijwel identieke treffers. Vlak na rust eindigde een rush van Tomas Suslov met een breedtepass op El Hankouri. De aanvaller schoof de bal gedecideerd binnen.

En diep in blessuretijd counterde Groningen vlijmscherp na een scrimmage in het eigen doelgebied. Alessio da Cruz sprintte met bal en al het veld over, terwijl El Hankouri meeliep. Hij kreeg de bal breed gespeeld en haalde de winnende trekker over. Het was het verhaal in een wedstrijd met vele verhalen. Een buitenspel doelpunt voor beide ploegen bijvoorbeeld. Jorgen Strand Larsen leek de groenwitten met een omhaal op een 2-0 voorsprong te zetten, maar dat ging niet door.

Wessel Dammers kende een ongelukkige avond. De verdediger kwam na de rust in het veld en maakte in eerste instantie bij de gelijkmaker geen goede indruk en tot overmaat van ramp tikte hij elf minuten voor tijd ook nog een voorzet achter zijn eigen doelman Sergio Padt. Trainer Danny Buijs aarzelde niet en haalde Dammers tien minuten voor tijd weer naar de kant.

De 2-1 achterstand leek dodelijk, maar het liep dus nog anders. Het was Ko Itakura die met een kopbal uit een hoekschop vijf minuten voor tijd zijn eerste doelpunt voor de FC noteerde. Terwijl Willem II daarna diverse grote kansen kreeg viel de winnende dus aan de andere kant. FC Groningen had over geluk niet te klagen en wellicht helpt de goede positie op de ranglijst dan net even mee.

Komende zondag staat in de eigen Euroborg de clash met FC Twente op het programma met als inzet de zesde plaats. De Trots van het Noorden heeft drie punten meer dan de ploeg van Ron Jans. (Foto: Youtube FC Groningen)