Sport

FC Groningen zakt steeds verder weg

FC Groningen bivakkeerde wekenlang op de zesde plaats in de Eredivisie en leek een zekerheidje voor de play-offs om Europees voetbal. Maar zo zeker is het niet meer. De FC is in de vrije val beland en speelt steeds slechter. In de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam werd het negatieve beeld zondag bevestigd. Een 2-1 nederlaag was de derde nederlaag op rij.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij
FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

In de afgelopen zeven wedstrijden werd maar één keer gewonnen. Op 3 april werd in Venlo met 1-0 gewonnen van VVV. De ploeg van trainer Danny Buijs dankt de hoge positie op de ranglijst aan de sterke eerste seizoenshelft toen de zeges aaneengeregen werden. Direct na de winterstop rolden de punten aanvankelijk nog royaal binnen, maar sinds eind februari lukt dat niet meer. Het gevolg is dat FC Utrecht plek zes inmiddels heeft overgenomen. Heracles Almelo, Sparta en Fortuna Sittard liggen op de loer.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat Heracles op vier punten. Sparta en Fortuna moeten zes punten goed  maken. FC Groningen speelt nog in Emmen en Zwolle. Tussendoor komt AZ op bezoek in de Euroborg. De Trots van het Noorden moet minimaal achtste worden om zich te plaatsen voor het toetje van het seizoen. In de huidige vorm waarin nauwelijks kansen gecreëerd worden lijkt iedere tegenstander op stevige opgave om een resultaat te boeken.

Tegen Sparta had Groningen weinig in te brengen. Daar kon Arjan Robben, die het laatste half uur inviel, niks aan veranderen. Hij kreeg te maken met een zwalkend elftal dat met 2-0 achterstond. Toch had het nog 2-2 kunnen worden nadat invaller Ramon Pascal Lundqvist de bal van grote afstand in een leeg doel schoot nadat Beugelsdijk een diepe bal op zijn achterhoofd kreeg, terwijl de doelman al op weg was naar de bal. In blessuretijd kreeg Paulus Abraham  de kans, maar de Zweed schoot een metertje voor de doellijn hopeloos naast.

Komende zondag wacht vanaf 12.15 uur FC Emmen aan de Oude Meerdijk als de volgende lastige horde voor FC Groningen.