Sport

FC Groningen zet de jacht naar plek twee voort tegen Helmond Sport

Nog dertien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie heeft FC Groningen de kans om de achterstand van drie verliespunten op nummer twee Roda JC in te halen. Plek twee geeft recht op directe promotie. Koploper Willem II lijkt te ver uit beeld.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen speelt de komende thuiswedstrijden voor een volle Euroborg
FC Groningen speelt de komende thuiswedstrijden voor een volle Euroborg

Helmond Sport moet vrijdagavond in de Euroborg het volgende slachtoffer worden. Een misstap lijkt in deze fase van de competitie de directe promotiekansen direct weer flink te laten slinken. De prooien Roda JC als nummer twee en ADO Den Haag op plek drie met twee verliespunten minder dan FC Groningen maken laten het hele seizoen al een stabiele indruk achter. En laten weinig steken vallen.

FC Groningen staat bovenaan in de derde periode wat de uitstekende fase waar de ploeg van trainer Dick Lukkien nog maar eens onderstreept. Na de degelijke 3-0 zege in Eindhoven afgelopen zondag is het nu zaak om de nummer dertien Helmond terzijde te schuiven. Dat moet gebeuren zonder Wouter Prins. De linksback viel afgelopen weekend uit met een hamstringblessure en is herstellende. Isak Määttä is zijn vervanger.

In de uitwedstrijd was het op vrijdag 22 september een dubbeltje op zijn kant. Liam van Gelderen maakte pas in de 95e minuut toen de winnende treffer. Groningen won met 2-1. Het grote gevaar bij de Brabanders is topscorer Martijn Kaars. De aanvaller maakte al 19 treffers en is topscorer van de Eerste Divisie. Inmiddels is de competitie zover geëvolueerd dat FC Groningen veruit favoriet is in de eigen Euroborg en in staat moet zijn om de punten in eigen huis te houden.

Het is de negende ontmoeting tussen beide ploegen in Groningen in de Eerste Divisie. En de eerste keer dat Helmond Sport te gast is in de Euroborg. In de acht eerdere ontmoetingen won FC Groningen vijf keer, eindigde het twee keer gelijk en moest de FC één keer de punten afgeven. De laatste zege dateert van 24 januari 2000. Het werd 2-0 door doelpunten van Martin Drent en Ivar van Dinteren. De aftrap is vrijdagavond om 20.00 uur.