Sport

FC Groningen ziet Dordrecht langszij komen in derde periode

Terwijl FC Groningen in voorbereiding is op de halve bekerfinale komende donderdag in Rotterdam tegen Feyenoord zag het FC Dordrecht op gelijke hoogte komen in de derde periode.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen eerder dit seizoen thuis tegen Willem II
FC Groningen eerder dit seizoen thuis tegen Willem II

Dordrecht won met 1-0 bij Jong PSV en heeft nu 16 punten uit acht duels evenals ADO Den Haag. FC Groningen heeft ook 16, maar gaat met een wedstrijd minder gespeeld daarom nog aan de leiding. Periodewinst geeft recht op deelname aan de play-offs om promotie. Dat is belang op het moment dat een club op basis van de eindstand in de reguliere competitie de play-offs niet haalt.

Zoals het nu lijkt gaat FC Groningen zich op basis van de ranglijst plaatsen voor de play-offs en wellicht nog rechtstreeks promoveren. Het winnen van een periode geeft derhalve zekerheid voor een vervolg. Aan de play-offs doen de nummer zestien van de Eredivisie, de vier periodekampioenen en de twee hoogst geklasseerde ploegen mee die geen periodetitel hebben. Willem II en Roda JC wonnen de eerste twee periodes.

De wedstrijd die FC Groningen nog in moet halen in de derde periode is op paasmaandag 1 april in Emmen tegen de plaatselijke FC.