Sport

FC Groningen zondag naar Heerenveen met duizenden online fans

Zondag om 14.30 uur staat voor FC Groningen in Heerenveen de eerste Derby van het Noorden van het seizoen op het programma. Beide ontmoetingen waren in de tweede helft van het seizoen geprogrammeerd in de hoop dat er weer publiek bij kon zijn. Dat is niet het geval, maar de online actie 'Thuiswedstrijd in Heerenveen' is een groot succes.


Leestijd: 1 minuut

Supporters van FC Groningen in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen
Supporters van FC Groningen in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen

Onder de slogan ‘Het noorden is groen-wit!’ is eind januari de gezamenlijke actie van de supportersgroeperingen gestart. De fans probeerden alle 26.500 plekken in het Abe Lenstra Stadion virtueel aan Groningers te verkopen, zodat het in Friesland een Groene Hel wordt! De tickets zijn voor iedereen beschikbaar.  Er werden tot op heden al duizenden kaartjes van 1,50 euro verkocht. Hoeveel exact is niet bekend. Twee dagen geleden stond de teller op ruim 8.000. De organisatie laat weten dat er nog voldoende tickets zijn.

Ongeveer een uur voor de aftrap ontvangen de supporters die een kaartje hebben gekocht een exclusieve link naar een livestream. Er zijn twee streams. Eentje met een optreden van G-Town Madness en op de andere is vooraf een optreden van Erwin de Vries te zien. Ook geeft trainer Danny Buijs een voorbeschouwing op de wedstrijd. TikTokTammo zingt het Gronings volkslied.

Naast het voorprogramma en het virtuele ticket kunnen supporters de uitslag van de wedstrijd voorspellen. Onder de goede voorspellers worden prachtige prijzen verloot. Zo mag één fan een keer met algemeen directeur Wouter Gudde mee naar een uitwedstrijd. De livestream stopt op het moment dat Heerenveen en FC Groningen aftrappen, omdat de rechten hiervoor ontbreken.