Flames blijft maar winnen

De basketballers van GasTerra Flames zijn nog altijd zonder nederlaag. In Weert moest Upstairs Weert er dinsdagavond met 77-68 aan geloven. Ondanks het feit dat de wedstrijd tot de rust min of meer gelijk op ging kwam de zege geen moment in gevaar.

De ploeg van coach Marco van den Berg sloeg zijn slag in het derde kwart. Na een 40-35 voorsprong bij rust stond het na de derde periode van tien minuten 66-50 voor Flames. Er werd beter verdedigd en regelmatige scores zorgden voor het verschil. De maximale voorsprong bedroeg achttien punten bij de stand 64-46. Wat tegenviel was het schotspercentage van achter de driepuntslijn. Slechts één op de vijf pogingen ging door het netje. Daar stond een royaal aantal extra rebounds tegenover. Flames plukte 45 ballen onder de borden vandaan, terwijl Weert daar slechts 29 keer in slaagde.

Darian Townes was topscorer met 18 punten en Bobby Bostain was goed voor 14 punten. Jason Dourisseau was goed voor dubbele cijfers met 12 punten en 12 rebounds. Flames blijft koploper in de Eredivisie met 8 punten uit 4 wedstrijden. Komende zaterdagavond speelt Flames in Martiniplaza tegen Eiffeltowers uit Den Bosch. Het eerste weerzien tussen de vertrokken Rogier Jansen en Marco van den Berg. Beiden konden in de afgelopen zomer niet meer door één deur, waardoor het contract van Jansen ontbonden werd.