Flames op kampioenskoers

De overwinning kwam beduidend minder makkelijk tot stand dan in het eerste finaleduel afgelopen zaterdag. De ploeg van coach Marco van den Berg stond echter wel de hele wedstrijd aan de goede kant van de score. Gesteund door een prima schotpercentage van boven de vijftig procent. Een percentage dat in de hele halve finale serie tegen Leiden nooit gehaald werd. Na een goed begin van beide ploegen werd het eerste kwart afgesloten met een 23-17 voorsprong.

Gedurende het tweede kwart werd deze marge stukje bij beetje uitgebouwd. Steve Ross tekende kort voor rust met een driepunter voor 42-30. De rust werd bereikt met een verschil van negen punten, 42-33. Flames leek de wedstrijd direct na de pauze te beslissen. De voorsprong liep op naar dertien punten aan het begin van het derde kwart, maar dit positieve verschil verdween als sneeuw voor de zon en drie minuten later was het verschil nog drie punten, 49-46.  Daarna bleef de voorsprong lange tijd rond de vijf punten hangen in Gronings voordeel. Tot bijna vier minuten voor het einde. Matt Bauscher bracht de stand op 76-66.

De thuisploeg bleef echter tot het einde strijdvaardig en veertien seconden voor tijd zat een verlenging er nog altijd in bij de stand 79-76. Bauscher benutte vervolgens één van de twee aan hem toegekende vrije worpen. Dat betekende de beslissing, omdat Giants er niet in slaagde om in de resterende elf seconden meer dan vier punten te scoren. Zo won Flames met 80-76 en is de derde titel in de historie weer een stapje dichterbij gekomen. Steve Ross was topscorer met 20 punten. Hij schoot vijf van zijn zes driepuntspogingen raak.  Matt Bauscher was goed voor 17 punten. Komende donderdagavond staat in Martiniplaza wedstrijd nummer drie op het programma.