Flames opent met spetterende zege

De basketballers van GasTerra Flames zijn de competitie woensdagavond begonnen met een verpletterende 113-68 overwinning op Landstede uit Zwolle. De Amerikaan Tim Blue was de grote man met 32 punten en 9 rebounds. Bij rust stond Flames als met 50-25 voor. Na de pauze werd het verschil steeds verder uitgebouwd en was sprake van een overdonderende seizoensopening van de ploeg van coach Marco van den Berg.

Flames nam voor ruim 2000 toeschouwers snel een 8-0 voorsprong, maar kon dat niet uitbouwen, waardoor het na de eerste tien minuten nog maar 22-17 was. Een tegenvaller was het snelle uitvallen van Darian Townes, waardoor Blue er onder de borden alleen voor stond. Dat deed hij dus met overtuiging. Daarna was vanaf de score 29-20 sprake van een 15-0 run en bedroeg het verschil met nog ruim twee minuten te gaan in het tweede kwart al meer dan twintig punten. Twee vrije worpen van Matt Bausscher brachten het verschil aan het einde van het derde kwart op 79-39. De stand met nog tien minuten te gaan bedroeg 86-46. In de slotperiode ging de thuisploeg rustig verder met scoren en liep het verschil uiteindelijk op naar 45 punten.

Tim Blue gooide er twaalf van zijn vijftien tweepuntspogingen in en had daarmee een belangrijke bijdrage in het schotpercentage van ruim 64 procent. Flames was op alle fronten beter dan tegenstander Landstede. Vijf spelers bereikten de dubbele scores. Naast Blue was Robby Bostain goed voor 22 punten. Matt Bauscher (17), Jason Dourisseau (15) en Jason Ellis (12) waren de andere drie spelers met meer dan tien punten. Ellis was bovendien ook goed voor 11 rebounds.