Sport

Flames wint in Leeuwarden

De basketballers van GasTerra Flames hebben donderdagavond ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. In Leeuwarden werd met 76-66 gewonnen van Aris Friesland. Bij rust stond de ploeg van coach Marco van den Berg nog met 38-36 achter. Het verschil werd in het derde kwart gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

Nadat het qua score de eerste twee kwarten gelijk op ging wist Flames in het derde kwart een gaatje te slaan. Vanaf 42-42 zorgden een score van, de tegen zijn oude club prima spelende, Matt Bauscher, een benutte vrije worp van Jason Ellis en twee van Bas Roozendaal plus een twee-punter van Jason Dourisseau voor een 49-44 voorsprong. Dit verschil werd in de rest van de wedstrijd geconsolideerd en uiteindelijk zelfs nog een paar punten uitgebouwd en naar tien punten getild; 66-76.

Matt Bauscher was topscorer tegen zijn oude club met 16 punten. Bovendien tekende de Amerikaan voor 7 assists. Jason Ellis was goed voor 12 punten en 10 rebounds. Flames staat bovenaan in de Eredivisie met 4 punten uit 2 duels en speelt zaterdagavond in Martiniplaza tegen Matrixx Magixx uit Nijmegen.