Sport

Vanwege ziekte geen WK Shorttrack voor talent Jenning de Boo

Shorttracker en langebaan schaatser Jenning de Boo uit Groningen kan zijn kwaliteiten niet laten zien tijdens het WK Shorttrack voor junioren komend weekend. Het multitalent is ziek. Het WK wordt van 27 tot en met 29 januari verreden. Vorig jaar moest De Boo het NK laten schieten wegens griep.


Leestijd: 1 minuut

Jenning de Boo
Jenning de Boo

De Boo kan zich nu voorbereiden op de langebaan voor de laatste World Cup Junioren (3-4 februari) en vervolgens het Wereldkampioenschap Junioren (10-12 februari) in het Duitse Inzell. Het is extra vervelend, omdat De Boo nu zijn wereldtitel op de 500 meter niet kan verdedigen. Deze titel haalde de schaatser vorig jaar in het Poolse Gdansk. Hij was daarmee de eerste Nederlander in de geschiedenis die tijdens een individueel nummer op het podium stond tijdens een WK voor junioren. (Foto: Youtube)

Als beloning daarvoor kreeg De Boo als Talent van het Jaar 2022 van de KNSB Aanmoedigingsprijs Shorttrack. Het ging om een cheque van 500 euro en een bronzen beeld. En tijdens het afgelopen Groninger Sportgala werd De Boo uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de provincie Groningen in 2022. Bij deze verkiezingen versloeg de pechvogel van nu zwemster Janna van Kooten en voetballer Thijmen Blokzijl.