Sport

Dit jaar geen WK wielrennen voor Bauke Mollema

Bondscoach Koos Moerenhout heeft de selectie voor het WK op de weg bij de mannen bekend gemaakt. Op zondag 6 augustus is de mondiale titelstrijd in en rondom Glasgow. Bauke Mollema is al jaren een vast gast in de selectie, maar dit jaar ontbreekt de Groninger.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië
Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië

Het blijkt dat Mollema een tijd geleden de bondscoach heeft laten weten dat het parcours hem niet echt ligt en daarom niet beschikbaar is om ’s lands eer te verdedigen. Het is in Schotland een klassiekerachtig parcours waar Mathieu van der Poel en Dylan van Baarle de kopmannen zijn. Moerenhout kon altijd op Mollema rekenen. Ook toen het nieuwe onderdeel mixed relay op het programma kwam.

Vele renners hadden daar geen trek in, maar Mollema vond het leuk om in een ploegentijdrit met eerst drie vrouwen en daarna een trio mannen te strijden voor de medailles. In 2019 was Nederland, met Mollema in de gelederen in Yorkshire de beste ter wereld. Het was niet ieder jaar een succes, want vorig jaar eindigde het in Australië in een drama. Met een valpartij direct na de start bij de vrouwen en later kettingproblemen bij Mollema.

Zo is het, ook zonder de Tour de France, een atypisch wielerjaar voor de 36-jarige renner. Hij bereidt zich momenteel thuis in Monaco momenteel voor op de Tour de Wallonië. Een vijfdaagse etappekoers in België, te beginnen op zaterdag 22 juli. De slotrit finisht op woensdag 26 juli in Aubel. Zo’n tien kilometer over de grens met Zuid-Limburg. Daarna volgt op zaterdag 29 juli de Classica San Sebastian, waarna Mollema de koers verlegt richting de najaarsklassiekers.