Sport

Gehavend Donar blijft verbazen en dwingt beslissend vijfde duel af

Het is ongelofelijk wat de basketballers van Donar presteren in de halve finale van de play-offs. Met vier geblesseerde spelers lukte het om de vierde wedstrijd van de best-of-five in Martiniplaza met 88-80 te winnen van Heroes Den Bosch. Vrijdagavond valt in Den Bosch de beslissing wie naar de finale gaat.


Leestijd: 1 minuut

Een vol Martiniplaza bij een eerdere wedstrijd
Een vol Martiniplaza bij een eerdere wedstrijd

Donar heeft al langere tijd met blessures te maken. Zo is Jordy Kuiper al heel lang niet inzetbaar. Theo John en Karolis Babusis voegden zich daar al een tijdje bij. En tot overmaat van ramp liep Dakota Quinn afgelopen zondag in duel drie een hersenschudding op en brak David Gabrovsek zijn neus. Voor de Sloveen is snel een masker gemaakt, zodat hij kon spelen. Maar verre van fit oogde.

Voor een kleine drieduizend toeschouwers haakte de ploeg van coach Andrej Stimac aan bij de afgelopen duels. Met een enorme vechtlust en intensiteit de tegenstander tegemoet treden en nooit opgeven. Dat werd ook deze keer de favoriete Brabanders onder leiding van coach Erik Braal te machtig. Donar zette direct de toon in het eerste kwart middels een 27-20 voorsprong.

Door het wegvallen van Quinn en de niet fitte Gabrovsek miste de thuisploeg lengte en fysieke power onder de borden waardoor vaker het schot van afstand gezocht werd. Met name Sander Hollanders had daar een aantal keren succes mee. In het tweede kwart bleef de voorsprong min of meer in stand en brak aan bij 51-43. Ook na de rust bleef Donar alles geven en bleef Den Bosch op het vinkentouw zitten.

Om met een bredere selectie in de slotfase toe te slaan. Dat dreigde even toen de score van 64-52 naar 77-72 ging, maar het waren John Meeks en Hollander die dat met een scherp schot voorkwamen. Om zo de vierde halve finale terecht over de streep te trekken. Donar heeft twee dagen om de boel weer op te lappen om deze heroïsche zege een beslissend vervolg te geven.

John Meeks was topscorer met 25 punten. Sander Hollanders noteerde 24 punten. De allesbeslissende halve finale begint vrijdagavond om 20.00 uur in De Maaspoort in Den Bosch.