Sport

Gevolgen nieuwe lockdown voor de topclubs in Groningen

Als de geluiden uit Den Haag kloppen dan zijn vanaf zaterdag 19.00 uur drie weken lang geen fans welkom bij sportwedstrijden. Een inventarisatie bij de topclubs in Groningen laat zien dat Donar en Amysoft Lycurgus in absolute zin het grootste slachtoffer is met liefst drie wedstrijden zonder publiek.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

FC Groningen komt er nog relatief goed mee weg. Het gaat maar om één wedstrijd. En wel om het duel tegen PEC Zwolle op zondag 3 december. In de rest van de betreffende periode speelt Groningen op vreemde bodem tegen Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard.

Voor de basketballers van Donar gaat het om liefst drie momenten. Te beginnen aanstaande zondagmiddag tegen BAL. Komende woensdag is de laatste Europese wedstrijd in de poulefase van de FIBA Europe Cup tegen Kapfenberg Bulls aan de orde. Deze wedstrijd gaat om des keizers baard, omdat de Groningers al uitgeschakeld zijn. Voor vrijdag 3 december staat het thuisduel tegen Feyenoord Rotterdam op de rol.

De komende drie weken spelen de volleyballers van Lycurgus ook liefst drie keer thuis. Op woensdag 24 november en zaterdag 27 november de competitieduels tegen respectievelijk VoCASA en Taurus in het Alfa-college Sportcentrum. Plus een Europese wedstrijd op woensdag 1 december tegen of het Franse Tours Volley Ball of Draisma Dynamo in MartiniPlaza.

Op het hoogste ijshockeyniveau treft het GIJS Groningen ook twee keer. Te beginnen zaterdagavond tegen HIJS Den Haag. Twee weken later op zaterdag 27 november staat op het ijs van Kardinge het treffen tegen het toekomstteam van Tilburg Trappers geprogrammeerd.