Grizzlies hard onderuit in derby

De Groninger Grizzlies hebben woensdagavond de ijshockeyderby in Heerenveen met 10-1 verloren van de Hajé Flyers. Grizzlies kwam nog wel op voorsprong via Blake Pronk, maar met name in de tweede en derde periode werd het verschil gemaakt in het voordeel van de thuisploeg. Grizzlies staat na vijf wedstrijden in de bekercompetitie zevende en één na laatste met 3 punten uit 5 wedstrijden.

Pronk scoorde in de zevende minuut op een assist van Peter Cartwright de openingstreffer op het moment dat de Groningers een man meer op het ijs hadden. Twee minuten later was het alweer gelijk en in de slotminuut van de eerste periode namen de Flyers voor het eerst een voorsprong. Vervolgens werd de score langzaam uitgebouwd met onder meer drie treffers van de Amerikaan Paul Vincent. De ploeg van coach Sergey Yashin liep in Heerenveen tegen maar liefst 85 minuten aan tijdstraffen op. Waaronder lange straffen voor Jeroen van Olphen aan het eind van de tweede periode en Alwin Assenberg in de derde periode. Grizzlies kan komende vrijdag revanche nemen in de thuiswedstrijd tegen Ruijter Eaters Geleen.