Sport

Grizzlies neemt alweer afscheid van spelers

De Groninger Grizzlies hebben in de aanloop naar het nieuwe seizoen alweer afscheid genomen van een drietal spelers. Drie imports, die op try-out basis in Groningen waren zijn om diverse redenen vertrokken. De Rus Vitaly Lanochkin brak in een oefenwedstrijd tegen Heerenveen afgelopen weekend zijn kaak en herstel gaat naar verwachting te lang duren om snel van zijn diensten gebruik te kunnen maken.


Leestijd: 1 minuut

De Canadezen Jordan Beirnes en Kevin Druce konden de technische staf niet overtuigen van de kwalitatieve meerwaarde, die van een importspeler verwacht mag worden. De technische staf onder leiding van coach Sergey Yashin heeft besloten in eerste instantie met  eigen Nederlandse goalies de bekercompetitie te starten. Beiden maakten een goede indruk tijdens de voorbereidingen en krijgen daarom het volledige vertrouwen. Deze week worden nog wel weer twee Nederlandse-Canadezen aan de selectie toegevoegd. Blake Pronk en Ben Heersing hebben reeds vorige week meegetraind en meegespeeld op try-out basis. Beiden
hebben de laatste twee seizoenen gespeeld voor het team van Queens University.

De Grizzlies blijven verder op zoek naar versterkingen, maar dat is gezien het uitblijven van een hoofdsponsor erg lastig. De club heeft meer financiële middelen nodig om armslag te krijgen. Zolang dat niet het geval is blijft het roeien met de bekende riemen. De bekercompetitie gaat zaterdagavond van start met een thuiswedstrijd tegen Eindhoven Kemphanen. Zondag is de eerste uitwedstrijd in Amsterdam tegen de Amstel Tijgers. De komende weken zal dan snel duidelijk worden waar de Groninger Grizzlies kwalitatief staan.