Sport

Groninger agenten rennen naar Stadspark

De agenten van de regiopolitie Groningen lopen zondag met vuur voor de Special Olympics. Bij de openingsceremonie van het sportspektakel dragen zij de Olympische fakkel van Glimmen naar het Stadspark.


Leestijd: 1 minuut

De Torch Run, die bij de Special Olympics traditioneel door politieagenten van het organiserende land wordt uitgevoerd, start voor de 75 Groninger politiemensen in Buurthuis De Groene Herberg aan de Markeweg in Glimmen. Daar nemen zij de toorts over van Drentse en Friese collega’s, waarna in een lange stoet met muzikale begeleiding naar de Multatulilaan in Haren wordt gerend. Daar is een spectaculaire demonstratie van de bereden politie te bewonderen, en kunnen kinderen plaats nemen op een heuse politiemotor. Na een pauze lopen de agenten verder naar het hoofdbureau aan de Rademarkt voor een informatiemarkt en een balonnenwedstrijd. De tocht eindigt uiteindelijk in het Stadspark bij de openingsceremonie van de Special Olympics.Route zondag 28 mei:
18.00 uur Multatulilaan Haren (demonstraties politiehonden en –paarden).
18.45 uur vertrek via Potgietersstraat, Rijksstraatweg, Verl. Hereweg, Hereweg, Zuiderpark, Oosterbrug naar bureau Rademarkt (19.30 uur).
20.15 uur vertrek Rademarkt via Zuiderpark, Paterswoldseweg, Leonard Springerlaan, Concourslaan, Drafbaan.