Sport

Halve bekerfinale FC Groningen op 29 februari in De Kuip

De halve bekerfinale tussen FC Groningen en Feyenoord is vastgesteld op donderdag 29 februari. De aftrap in de Rotterdamse Kuip is om 20.00 uur.


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg is zondag waarschijnlijk tot de laatste stoel bezet
De Euroborg is zondag waarschijnlijk tot de laatste stoel bezet

FC Groningen had gehoopt op een thuiswedstrijd om de kansen op een tweede finale in de clubhistorie zo groot mogelijk te houden, maar afgelopen zaterdag kwam Groningen als tweede van de vier nog overgebleven clubs uit de koker en werd aan Feyenoord gekoppeld. Het is na Rijnsburgse Boys, Willem II en Excelsior de vierde keer dit bekertoernooi dat de FC op vreemde bodem aan moet treden.

De winnaar heeft overigens het thuisvoordeel in de finale, die op zondag 21 april eveneens in De Kuip wordt gespeeld. De voorverkoop voor de halve finale start binnenkort. Een gevolg is dat voor de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch een andere datum gevonden moet worden. Dit duel stond gepland voor vrijdag 1 maart in de Euroborg. De voetbalbond KNVB kijkt in overleg met beide clubs naar een andere datum.

Vanwege de verschuiving in het programma is de kaartverkoop voor de competitiewedstrijd tegen FC Den Bosch nog niet gestart.