Sport

Hardwerkend FC Groningen komt niet verder dan 0-0 tegen Emmen

Na drie nederlagen op rij heeft FC Groningen maandagavond in de eigen Euroborg met 0-0 gelijkgespeeld in de derby tegen FC Emmen. De thuisploeg werkte keihard, maar liet eens te meer zien dat scoren een groot probleem is.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Euroborg tegen FC Emmen
Een volle Euroborg tegen FC Emmen

FC Groningen klom wel naar de twaalfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 14 punten uit 11 duels. Trainer Dick Lukkien had voor drie basisdebutanten gekozen. De onder druk staande doelman Michael Verrips was gepasseerd ten gunste van Hidde Jurjus. Voorin kreeg de Noorse spits Kristian Lien een kans ten faveure van Kevin van Veen.

En het was een groot moment voor de 19-jarige Wouter Prins. De bij Bellingwolde begonnen verdediger stond voor het eerst aan de aftrap en deed zijn stinkende best. Zoals het hele elftal dat deed. Het was aandoenlijk om te zien hoeveel energie er in de wedstrijd gelegd werd tegen een tam spelend Emmen, maar dat zich dat niet vertaalde naar veel kansen.

Zeker FC Groningen kreeg een aantal mogelijkheden en raakte zelfs een keer de lat, maar het ging in de beslissende fase richting het strafschopgebied te moeizaam. Spelers konden elkaar onvoldoende gemakkelijk vinden. En was op die manier niet in staat om zichzelf te belonen. FC Groningen had de drie punten verdiend, maar had in de slotfase de deksel nog op de neus kunnen krijgen toen Emmen van dichtbij toch een paar prima kansen kreeg.

Vanwege de enorme hoeveelheid geleverde energie voor de rust raakte de tank in de tweede helft leeg. Daardoor lukte het niet om het hoge tempo vol te houden. Zo tankte FC Groningen een klein beetje vertrouwen, omdat de teamprestatie dik in orde was. Grote vraag blijft wel wie bij de FC moet scoren? Invaller Tom van Bergen had het in de slotfase kunnen doen, maar schoot van dichtbij naast.

Doelpunten maken blijft de grote uitdaging. Misschien gebeurt het komende zondag in Leeuwarden tegen SC Cambuur.