Het doek lijkt gevallen voor FC Groningen

Het was een dramatisch weekend voor FC Groningen. Zelf met 3-1 verliezen bij Fortuna Sittard en concurrent FC Emmen in blessuretijd met 2-1 zien winnen bij hekkensluiter SC Cambuur. Het gevolg is dat Groningen het gat naar een veilige plek in de Eredivisie zag groeien naar zeven punten. Met nog zeven wedstrijden te gaan lijkt het doek gevallen.

Leestijd: 2 minuten

Een volle Euroborg

Degradatie naar de Eerste Divisie komt nu echt steeds nadrukkelijker in beeld. In Sittard stond er heel veel druk op trainer Dennis van der Ree en zijn spelers. In de wetenschap dat Emmen had gewonnen. Maar in plaats van scherp te starten kwam de zo geplaagde Trots van het Noorden binnen vijf minuten al met 1-0 achter. Niet voor het eerst dit seizoen dat een vroege achterstand een feit was. Dankzij onnozel balverlies van Ragnar Oratmangoen.

In het vervolg van de wedstrijd speelde FC Groningen niet eens zo slecht, maar bijten was er niet bij. De thuisploeg liet het begaan en was beduidend effectiever. Overigens had Groningen een paar keer pech toen Elvis Manu tot twee keer toe een treffer wegens buitenspel afgekeurd zag worden. Kort voor rust ging het foutenfestival verder. Oratmangoen bracht doelman Verrips in de problemen met een lastige terugspeelbal, waardoor de keeper de bal pardoes in de voeten van de tegenstander. Verrips redde in eerste instantie, maar was bij de rebound van Cordoba kansloos.

Een kwartiertje voor tijd kreeg FC Groningen nog wel loon naar werken dankzij de tiende seizoentreffer van Ricardo Pepi, maar verder kwam het niet. De achttiende nederlaag van het seizoen moest geslikt worden. De onzekerheid neemt verder toe. In de wetenschap dat van de resterende zeven duels misschien wel vijf keer de volle winst nodig is, terwijl onder Van der Ree in dertien duels precies één keer gewonnen is. De strohalm wordt wekelijks dunner.

Komende vrijdagavond treft FC Groningen het ook zwalkende FC Utrecht in de eigen Euroborg. De vraag is of Van der Ree dan op de bank zit? De enige optie om iets te forceren lijkt een trainerswissel te zijn. De selectie kan immers niets meer aan veranderd worden. Na Utrecht volgen nog thuiswedstrijden tegen NEC, Ajax en Sparta en mag op bezoek bij RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles en Vitesse.