Sport

Het is nog niet de Tour van Bauke Mollema

Terwijl de Tour de France bijna halverwege is en er een aantal kansen voor vluchters zijn geweest moet Bauke Mollema voorlopig nog passen. De Groninger heeft zich de afgelopen dagen niet kunnen laten zien en dat is een tegenvaller, want vooraf had Mollema grote plannen. Gelukkig is Parijs nog redelijk ver en komen er nog interessante etappes voor rittenkapers.


Leestijd: 1 minuut

Dramatische WK mixed relay voor Mollema en Nederland
Dramatische WK mixed relay voor Mollema en Nederland

Het grootste deel van de eerste week was sowieso niet gemaakt voor ontsnappingen, maar vanaf vrijdag kwamen er mogelijkheden. Toen liet Mollema weten zich niet topfit te voelen. Verminderde energie en lichte keelklachten. Het bleek geen corona te zijn. In ieder geval waren de benen niet goed genoeg om mee te zijn in de vlucht van de dag.

De rustdag op maandag bleek Mollema goed gedaan te hebben. Nieuwe energie leek nieuwe kansen te geven, maar toen 25 renners de benen namen op weg naar de finish op de landingsbaan van het vliegveld in Megeve ontbrak de klimmer van Trek Segafredo. Dat was een gemiste kans, omdat de ontsnapping tot de finish stand hield en de samenstelling van de kopgroep dusdanig was dat er zeker mogelijkheden waren op etappewinst.

Gelukkig voor Mollema komen er nog een aantal mogelijkheden. De komende twee dagen met loodzware ritten over hoge Alpencols niet, maar daarna zal de tweevoudig etappewinnaar in de Tour echt zijn troefkaarten op tafel moeten leggen. Bijvoorbeeld zondag in de heuvelachtige rit naar Mende. Om te voorkomen dat zijn twaalfde deelname aan de Ronde van Frankrijk behoudens een goede tijdrit in de openingsetappe in Denemarken in anonimiteit eindigt.