Sport

Het is tijd voor Lycurgus om te gaan pieken bij start play-offs

Na een seizoen met tot nu toe meer vallen dan opstaan beginnen de volleyballers van Nova Tech Lycurgus aan de belangrijkste fase van het seizoen. In de kwartfinale van de play-offs beginnen de Groningers in een best-of-three serie tegen Simplex SSS. De eerste confrontatie is woensdagavond vanaf 19.30 uur in Martiniplaza.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus eerder dit seizoen in een vol Martiniplaza
Lycurgus eerder dit seizoen in een vol Martiniplaza

Met zoals het nu lijkt voor het eerst dit seizoen een fitte selectie. Niels de Vries is na bijna drie maanden afwezigheid weer inzetbaar. Ook Guus Boer is, rekening houdend met de gevoeligheid van zijn duimblessure, weer voldoende belastbaar om te spelen. Blessures zijn dit seizoen tot nu toe een bepalende rode draad geweest bij Lycurgus en deze lijn lijkt net op tijd doorbroken te worden.

Wat ook doorbroken moet worden is het gebrek aan stabiliteit in het spel. De formatie van coach Arjan Taaij wisselt regelmatig goed spel af met diepe dalen. Niet voor niets speelde de drievoudig landskampioen dit seizoen al negen vijfsetters en verloor het vijftien van de 31 tot nu toe gespeelde officiële wedstrijden. Lycurgus is zeker geen favoriet voor de titel, maar kan als outsider wel een heel eind komen. Zeker als op het juiste moment gepiekt wordt.

De Barnevelders stelden de kwartfinale afgelopen zaterdag via een 3-1 zege op Scherp in Packaging ZVH. De ploeg van coach Paul van der Ven draait tot nu toe een minder goed seizoen dan vorig jaar. Toen was SSS lange tijd koploper in de Eredivisie en de verrassing van de competitie. Dit seizoen lukte het niet om bij de top vier aan te haken en is plek twee in de Poule B het maximale. Een tegenvaller was afgelopen zaterdag het uitvallen van passer-loper Michael Dowhaniuk. Het is onzeker of de Canadees van de partij kan zijn.

Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen twee keer. In beide wedstrijden was Lycurgus de sterkste. Begin november won Lycurgus in Barneveld met 3-0 en medio januari zegevierde Lycurgus in Martiniplaza met 3-1. De return is zaterdagavond in Barneveld en mocht een beslissend derde duel nodig zijn dan is Martiniplaza zondagmiddag om 15.00 uur wederom het decor.