Sport

Hippisch evenement Indoor Groningen voor het eerst in Martiniplaza

Na een noodgedwongen afwezigheid van vier jaar is Indoor Groningen terug op de kalender. Het hippische evenement vindt voor het eerst plaats in Martiniplaza. De zestigste editie begint donderdag 21 december en duurt tot en met 6 januari 2024.


Leestijd: 1 minuut

Winnaar Bart Bles als winnaar van de Grote Prijs in 2019
Winnaar Bart Bles als winnaar van de Grote Prijs in 2019

De eerste edities vonden plaats in de Sorghvliethal te Veendam. Later verhuisde het evenement naar de Eurohallen in Zuidbroek. Nadat twee edities vanwege corona niet door konden gaan waren de hallen vorig jaar niet beschikbaar, omdat de hallen deels gebruikt worden voor het opvangen van vluchtelingen. Martiniplaza bood uitkomst.

Het bijzondere aan dit paardensportevenement is dat naast internationale topsport de paardensport in de volle breedte aan bod komt. In Martiniplaza kan het publiek genieten van dressuur en springen op nationaal en internationaal niveau en zullen ook de jeugdruiters aan de start komen. Het concours is de “kraamkamer” voor de internationale paardensport.

Ruiters, amazones en talentvolle jonge paarden maken op dit evenement kennis met een podium van internationaal allure. Ze doen belangrijke ervaring op en zetten de eerste stappen richting een internationale carrière. Er is een druk programma, want zelfs op tweede kerstdag staan onderdelen gepland.

Het evenement werkt toe naar het internationale programma vanaf 4 januari met de Grote Prijs op zaterdagavond 6 januari als hoogtepunt. De organisatie onder leiding van voorzitter Aaldert de Vrieze heeft in amper drie dagen de pistes en ruimtes voor ruiters en paarden ingericht. Daar waar ze daar in Zuidbroek twee weken de tijd voor hadden. Het voordeel in Martiniplaza is meer ruimte en betere faciliteiten.