Sport

Izaak Thenu opent derde vestiging Baguala Gym aan de Protonstraat

"Selamat Datang" oftewel van "harte welkom" in het Maleis. Sinds afgelopen maandag zijn alle leerlingen van de sportschool Baguala Gym ook welkom aan de Protonstraat 6 te Groningen. Hier heeft de 58-jarige Molukse Izaak Thenu de deuren van zijn derde dojo geopend. Hij gaf tot voor kort les in een gymzaal in de Multatulistraat, maar was op zoek naar een nieuwe, eigen plek.


Leestijd: 1 minuut

Izaak Thenu opent derde vestiging Baguala Gym aan de Protonstraat
Izaak Thenu opent derde vestiging Baguala Gym aan de Protonstraat

Tekst: Fariñho Kailola

Izaak Thenu heeft al twee vestigingen in Leek en Assen. Ook hier worden al langere tijd lesgegeven aan mensen die behoefte hebben aan de sport Kickboksen.

Sport en vrijheid
Samen met zijn assistent-trainers geeft hij dus op drie verschillende locaties kickbokstrainingen. Er is daarbij aandacht voor onder andere conditie, krachttraining, techniektraining en sparren. 

Leeftijd
In principe mag er vanaf 6 jaar al getraind worden bij Baguala. De trainers leren de jeugd omgaan met zelfbeheersing, grenzen en agressie. “Hierdoor krijgen ze meer zelfbeheersing. Het is goed om de jeugd van tegenwoordig te laten zien dat het niet draait om slaan en schoppen maar om de beheersing van de sport en de techniek”, zo laat Izaak Thenu weten.

Izaak Thenu
Eigenaar/oprichter Izaak Thenu zit al sinds zijn 17e in het vak. “Ik begon op mijn 17e in 1978. Ik hield toen al erg veel van vechtsport. Vooral Pencak Silat, een Indonesische vechtsport.”

Baguala Gym is inmiddels is een belangrijk deel het van leven van Thenu. “Wie bij Baguala traint, hoort bij de familie, zeg ik altijd. Wij zijn één familie. ‘Ale rasa Beta Rasa’, zeg ik wel. Dit betekent ‘wat jij voelt voel ik ook’. Als iemand dus pijn heeft, voel ik dat ook.”

Op Facebook en Instagram zijn enthousiaste reacties te lezen van familieleden, kennissen, collega´s  en leerlingen. “Ziet er mooi uit!”, en “Gaaf! Veel succes!”, zijn enkele van de reacties.