Sport

Jolien Knollema blijft knallen bij Oranje

Na een week pauze is heeft het Nederlands vrouwen volleybalteam de strijd in de Nations League hervat met een 3-0 zege op Thailand. In Bankok was Jolien Knollema uit Haren weer één van de drijvende krachten. Knollema was topscorer met vijftien punten.


Leestijd: 1 minuut

Een lachende Jolien Knollema
Een lachende Jolien Knollema

In de derde week van de Nations League, waarin de beste zestien landen van de wereld tegen elkaar spelen, startte Nederland sterk met een zege. Door de winst steeg Oranje naar de tiende plaats met nu drie zeges en zes nederlagen. Tegen nummer dertien Thailand was het in de eerste set heel spannend. Oranje moest zelfs twee setpoints wegwerken.

Daarna kantelde de set en was het de 20-jarige Knollema die het beslissende punt maakte in de eerste set; 28-26. Vervolgens was de spanning in de tweede en derde set een stuk minder. Het Nederlands team had controle over de wedstrijd en trok beide sets vrij eenvoudig met 25-18 en 25-20 naar zich toe.

Komende donderdag wacht de strijd tegen nummer voorlaatst Kroatië. Vrijdag wacht Japan en Oranje sluit de week af met een duel tegen middenmoter Canada. Voor Knollema weer mooie gelegenheden om zich verder te ontwikkelen en haar aandeel in het spel van Oranje verder te vergroten.