Sport

Jolien Knollema debuteert voor Nederlands volleybalteam

Volleybalster Jolien Knollema uit Haren heeft woensdagavond haar officiële debuut gemaakt voor Oranje. Dat gebeurde in de oefeninterland van het Nederlands team in Wychen tegen Frankrijk. De 19-jarige Knollema speelde de derde en vierde set in de met 3-1 gewonnen wedstrijd.


Leestijd: 1 minuut

Een lachende Jolien Knollema mag naar Parijs
Een lachende Jolien Knollema mag naar Parijs

Het is een volgende mijlpaal in de stormachtige loopbaan van Knollema. De passer-loper wordt gezien als een groot talent. Ze begon met volleyballen bij Oranje Nassau in Groningen. Na een aantal jaren Sudosa Assen debuteerde in 2019 in de Eredivisie toen ze op 16-jarige leeftijd naar Team Eurosped in Vroomshoop ging. Daar groeide ze snel uit tot vaste waarde.

Haar talent bleef niet onopgemerkt vorig jaar tekende ze een tweejarig contract bij Il Bisonte Firenze in Italie. De club uit Florence komt uit in de Serie A1 en eindigde afgelopen seizoen als achtste. De kwartfinale van de play-offs vormde het eindstation. Het leverde Knollema wel een uitverkiezing voor Oranje op. Nederland speelde in een uitverkocht Sportcentrum Arcus in Wijchen voor het eerst sinds januari 2020 weer voor eigen publiek.

Bij een 1-1 (21-25, 28-26) tussenstand in sets kwam Knollema binnen de lijnen. De derde en vierde set trok Oranje met 25-22 en 25-15 over de streep. Donderdag speelt Oranje wederom tegen Frankrijk. Plaats van handeling is dan de SaZa Topsporthal in Doetinchem.